Gespecialiseerd in:
Personen- en Familierecht

Uw belangen omgezet naar geldende rechten

Als samenlevers, hetero- of homostel heeft u vaak uw eigen karakteristieke juridische vragen. U kunt bij Mr. Monique Groot terecht voor onder andere samenlevingscontracten, stiefouderadoptie- of eenouderadoptie, erkenning en vaderschapsactie. Indien u wordt geconfronteerd met het verbreken van een relatie (huwelijk, geregistreerd partnerschap of andersoortige samenleving) zijn er vele onderwerpen die geregeld moeten worden. U moet daarbij denken aan kinder- en partneralimentatie, verdeling van de zorg- en opvoedingstaken van de kinderen, een ouderschapsplan, omgangsregeling, de verdeling van de boedel, de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden, de verevening van pensioenrechten en nog veel meer. Over al deze onderwerpen geeft Advocatenkantoor Groot u deskundig advies en bepaalt samen met u welke situatie u na de scheiding wilt bereiken

Personen- en familierecht

Mr. Monique Groot heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

  • Hoofdrechtsgebied: Personen- en familierecht;
  • Subgroepen:
  1. echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen;
  2. ouderschap en erkenning;
  3. collaborative divorce;
  4. mediation.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Zij voldoet daar elk jaar ruim aan.

Hulp nodig bij een juridisch vraagstuk?

Neem contact op